Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vatandaşlarımız toplamda 9 gün tatil yapma imkanına kavuşacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine ile yaptığı ilk görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin maaş ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı’ndan önce ödeyeceğiz. 26-27 Haziran tarihlerini de Kurban Bayramı’nda idari izin kapsamına alma kararı aldık. Hafta sonları ile birlikte, vatandaşlarımız toplamda 9 gün tatil yapma imkanına sahip olacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinesiyle ilk toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdi. 4 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan önemli mesajlar verdi.

“Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğuna şahit olduk”

Seçim sürecinin huzur içinde tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, rekor katılımla vatandaşların iradesine ve geleceğine sahip çıktığını söyledi. Erdoğan, “Hem TBMM’de hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettiğimiz tarihi başarı ile son 21 yılda 17’nci seçim zaferimizi elde ettik. Beraber yürüttüğümüz Cumhurbaşkanlığı misyonunu devam ettirme fırsatı bulduk. 2014 yılından bugüne şan ve fazilet, 5 yıl daha bizleri büyük bir demokrasi zaferiyle yeniden buluşturuyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki bayramın ortasında milletimize iki günlük demokrasiyi yaşattığı için Rabbimize hamd ediyoruz. Her iki seçimde de tercihini demokratik yollarla beyan eden tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum.”

Türk demokrasisinin dünyada referans alınan ve gıptayla takip edilen bir konuma yükseldiğini belirten Erdoğan, “Halkımıza minnettarız. Her iki seçimde de bize olan sevgileri.Buna vesile olan dünyanın dört bir yanından gelen dost ve kardeşlerimize şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. dünyanın yüzlerce ülkesinde işgalcilere karşı umut, direniş, şefkat, merhamet ve dimdik bir duruş.”

“Asıl sorun siyasi rekabetin düşmanlığa dönüşmemesi”

Erdoğan, “Bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye bu seçimleri kazanmıştır.” dedi.

“Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazandı. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ davetimizle yürekleri hüzünle dolan yüz milyonlarca mazlum ve mağdur kazandı. Kriz meraklıları hariç. bin yıllık kardeşliğimizi dinamitlemek isteyen fitne tacirleri dışında her seçim döngüsünde elini ovuşturan, binlerce insanımızın kanı olan terör baronları dışında seçimlerde kaybeden yoktur kısacası seçimlere odaklanır. birliğimiz, dirliğimiz, asırlık hedef ve hayallerimiz.Seçimler gelir geçer, bunlar demokrasinin olmazsa olmazıdır.Asıl sorun milletimizin, devletimizin, ülkemizin birliği, bütünlüğü, refahı ve geleceğidir. “Millet olarak sandıklar kapandıktan sonra önümüze bakabilirsek kimse millet olarak bileğimizi bükemez.”

“Biz her zaman birlikte Türkiye’yiz”

Birlik ve beraberlik mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda 17 kez bunu başardık. Emek verdik, yarıştık ve sonunda sandıktan çıkan iradeye teslim olduk. Her seçimden sonra nerede olduğumuzu söyleyerek gücümüze geri döndük.Son seçimlere tüm vatandaşlarımın bu gözle bakmasını isterim.Unutmayın biz her zaman Türkiye’yiz birlikteyiz.Biz 100 milyonluk büyük bir aileyiz. yurt dışındaki kardeşlerimizle birlikte.Asırlardır nice zorluklar çekmiş,acıları bala dolmuş,bildiklerini istiklal ve istikbal uğrunda canı gönülden feda eden bir milletiz. Türkiye omuz omuza, her zaman birlikte, gönül gönüle inşa edeceğiz.Türkiye’den ve yurtdışından 5 bini aşkın misafirimizin katılımıyla göreve başlama törenimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde gerçekleştirdik. çok daha geniş katılım Ancak hava şartlarından dolayı görmezden gelmek zorunda kaldık. Olağanüstü yüksek katılım düzeyi ve sayısı bizi gururlandırdı ve ülkemizin adına adadı. 20 devlet başkanı, 5 cumhurbaşkanı yardımcısı, 12 milletvekili, 14 başbakan, 7 başbakan yardımcısı, 20 bakan ve 6 uluslararası kuruluş temsilcisi ile 7 eski devlet ve hükümet başkanını başkentimizde ağırladık. dünya çapında yaklaşık 80 ülkede. Yabancı konuklarımızın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Gül, meclis başkanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, Cumhur İttifakı’nda birlikte olduğumuz siyasi partilerin genel başkanları ve ülkemizin önde gelen isimleri başta olmak üzere çok sayıda değerli insanı ağırladık. iş, spor, sanat, medya ve bilim topluluğu. ” söz konusu.

“Görebilenler için manzaranın birçok anlamı vardır”

Törene katılan konuklarla yemek yeme fırsatı bulduklarını ifade eden Erdoğan, “Törenimize katılan hemşehrilerim başta olmak üzere emeği geçen tüm devlet ve hükümet liderlerine teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik tablosunu görüyorum. ülkemiz için büyük bir kazanç olarak törenimizde sergilendi.O gün orada bütün renklerini birlikte gördük.Bizim zenginliğimiz olan bu farklılıkların korunması Türkiye’nin aydınlık geleceği için vazgeçilmez bir koşuldur.İnanıyorum ki yabancılarımızın katılımı dünyanın dört bir yanından gelen konuklar, büyük ve güçlü Türkiye’nin yeni bir tezahürüdür.Bakanlar Kurulu’nu anımsatan o görünümü görmeyi bilenler için çok anlamlar taşır.Ülkemizin yumuşak gücü ve etki alanı işte böyledir. Bizim hükümetlerimiz döneminde ulaşılan, böylece ortaya çıkan, eski dar kalıplarla siyasetin yanı sıra diplomasiyi de okuyanların, Türk dış politikasına ilişkin tezlerin temelsiz olduğu anlaşılmıştır. Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğuna bir kez daha şahit olduk. Siyasi görüşleri ne olursa olsun 85 milyon insanın bundan onur ve gurur duyacağını umuyoruz. Buradaki açıklamaların muhalefet tarafından yeterince değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Umuyoruz ki muhalefetin hatalarından ders alarak, vatanımızın bekası ve milletimizin istikbali ile ilgili konularda daha duyarlı davranacak ve daha Türkiye odaklı bir yaklaşım benimseyecektir.

“Tüm Türkiye’yi kucaklamaya devam edeceğiz”

Kapsayıcı bir yönetim anlayışı benimsediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak Türkiye ortak paydasında buluşma davetimize toplumumuzun her kesiminden olumlu yanıt bekliyoruz. Sonuç ne olursa olsun devam edeceğiz. 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye’yi kucaklamak.Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan hizmet ettiysek, inşallah kapsayıcı ve adaletten sapmadan Türkiye için çalışmaya devam ederiz.Her yeni başlangıç, yeni bir umut demektir, yeni bir heyecan, yepyeni bir atılım.Ayrıca törenimizin akşamında yeni kabinemizi açıkladık.21.Yüzyılın inşası için hep birlikte Bismillah diyerek yola çıktık.Bizim anlayışımızda kesintisizlik değil devamlılık esastır. Geçmişten bugüne kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir.Bir yandan kendimizi, takımlarımızı ve politikalarımızı yenilerken, diğer yandan özümüze, özümüze her zaman sadık kaldık. ruh Hiçbir zaman köklerimizden kopmadık. Seçmenimiz ile birlikte iradesini farklı kullanan halkımızın sesine de kulak verdik. Diğerleri gibi yankı odalarına hapsedilmek yerine milletimiz için, milletimizin içinde ve milletimizle birlikte siyaset yaptık. Tüm görevlerimizi bir bayrak yarışı olarak gördük. Her bir arkadaşımız kendinden öncekilerin hizmetlerine yenilerini eklemeye çalıştı. İnşallah emaneti hakkıyla taşıyacağız ve bizden sonrakilere en keyifli şekilde teslim edeceğiz. Yeni kabinemizin işinin kolay olmadığını da biliyoruz. Asıl zorluk, miras kalan mirasın daha da büyütülmesidir. Türkiye dünden daha ileri gitmek, daha hızlı olmak ve her bahiste daha çok çalışmakla yükümlüdür” dedi.

“Anayasa değişiklik teklifini meclise sunacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği teklifinin Meclis’e sunulacağını belirterek, Aile ve Gençlik Bankası’nın kuruluşundan toplumun temel direği olan ailenin sapkın toplumlardan korunmasına kadar her türlü adımı atacaklarını kaydetti. akımlar. “Bu kapsamda seçimler öncesi gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi TBMM’nin takdirine sunacağız. Karadeniz gazıyla başladığımız, Gabar petrolüyle devam ettirdiğimiz iktidar saldırılarımıza, Akkuyu Nükleer Santrali ile yeni bir boyuta taşınan Erdoğan, şehir hastanelerinin sağlığın simgesi olduğu sağlık yatırımlarımızı artırarak” dedi. 21 yılda olduğu gibi bugün de eğitimi ön sıralarda tutmaya devam edeceğiz. Eğitim olmadan bir şey olmaz, önce bunu başaracağız. Adalet hizmetlerinin çok hızlı, etkin ve kaliteli bir şekilde sunulması için reformlarımızı artıracağız. Terör örgütlerine, zehir tacirlerine, her türlü suç çetelerine karşı. “Amansız çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Yine Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te olacağız, buraları asla teröristlere bırakmayacağız. Sosyal politikalarda engellilerimizin, yaşlılarımızın, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin yanında daha güçlü duracağız, dedi.

Gıda güvenliğini ve tarımsal üretimi artıracak farklı projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi atılımlarına yenilerini ekleyeceklerini bildirdi.

Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin Arabası gibi katma değeri yüksek yenilikçi çalışmaların yelpazesini daha da çeşitlendireceklerini ifade eden Erdoğan, ticarette yeni pazarlara açılarak ülkenin rekabet gücünü artıracaklarını ve ihracatı daha üst seviyelere taşıyacaklarını söyledi. . Erdoğan, “Ulaşımda yollar, tüneller, hızlı tren hatları, havalimanları ile ülkemizi dokumaya devam edeceğiz. Turizmdeki potansiyelimizi en üst düzeyde harekete geçirirken kültürel alanda da yeni bir atılım gerçekleştireceğiz. Destekleyeceğiz. Aydınlık geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi eğitimden spora, iş hayatına kadar her alanda “Şehircilik ve kentsel dönüşüm projelerinde millet bahçeleriyle Türkiye’nin çehresini değiştirecek adımlar atacağız. Perşembe günü de Adıyaman’daki bazı millet bahçelerinin açılış törenlerine katılarak millet bahçelerinin açılışını gerçekleştireceğiz. İklim değişikliği ile ilgili çabalarda daha kararlı çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Depremin yaralarını sarmanın bu dönemin ana gündem maddelerinden biri olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “319 bini mahallede olmak üzere toplam 650 bin konut yaparak depremzedelerimizi yeni evlerine kavuşturacağız. Yatırımdan, üretimden, ihracattan, istihdamdan ve büyümeden taviz vermeden Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğiz” dedi.

“Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat konusunu milletimizin gündeminden silmeye kararlıyız.”

Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ve fahiş fiyatları vatandaşların gündeminden kaldırmaya kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Son dönemde açıklanan verileri, bu çabada elimizi güçlendiren öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin istikrardan yana geçmesi ekonomimize olan güveni artırdı.Seçim ayı olan Mayıs’ta ekonomik güven endeksi 103,7’ye, tüketici güven endeksi 91’e yükseldi.Reel kesim güven endeksi 105,1 olarak gerçekleşti. Ekonomik büyümenin öncü göstergelerinden imalat sanayi satın alma endeksi de 50’nin üzerine çıkarak 51,5 oldu.Enflasyon Mayıs ayında da “Daha önce enflasyonu tek haneye indirdiğimiz seviyeyi yakalayacağız” dedi. söz konusu.

“Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu Adım Adım Gerçekleştireceğiz”

Erdoğan, “Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçmak için ülkemize sığınan kardeşlerimizi inançla, haysiyetle ve istekle vatanlarına dönmeleri için teşvik edeceğiz.” Tarihimize, kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun olarak sorunu analiz edeceğiz. Girişimci, insani ve etkin dış politikamızı sürdürerek küresel ölçekte barış ve istikrarın tesisine katkı sağlayacağız. Uluslararası sistemdeki çarpıklıkları gidermek için çabalarımızı artıracağız. “Bu ortamda atacağımız adımlar çok değerli. Seçim döneminin muhasebesini ve bundan sonraki süreçte atılacak adımları belirledik. MYK’lı ve arkadaşlarımla birlikte seçim döneminin muhasebesini de yapacağım. MKYK, onlardan alacağım bilgilerle geleceğe hazırlanmaya devam edeceğim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekmeklik buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ekmeklik buğday için ton başına 8 bin 250 lira, arpa için 7 bin lira alım fiyatı belirlediğini belirterek, bu fiyatlara ek olarak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilere bin 100 lira verildiğini söyledi. buğdayın tonu ton, arpanın tonu bin lira. Hububat üretim primine baz olarak 500 lira verileceğini bildirdi.

Bu rakamlarla üreticilerin ton başına ekmeklik buğdaya 9 bin 250 lira, arpaya ise 7 bin 500 lira ödeme alacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hasat döneminin ve açıklanan alım fiyatlarının hayırlı olmasını diledi.

Emeklilerin maaş ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı’ndan önce ödeyeceği söylentisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, taban fiyat tespit komisyonunun da çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Kurban Bayramı’nın 9 gün süreceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son olarak turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım Kurban Bayramı ile ilgili güzel bir haber paylaşmak istiyorum. Bu yıl bayram tatilini kutlayacağız. 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri ​​arasında Kurban Bayramımızı kutladık. “İzin kapsamına alınmasına karar verdik. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplamda 9 gün tatil yapma imkanına kavuşacak. Bu kararın tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. – ANKARA

haber-yakutiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort