Ekonomi

Emeklilere zamlı ikramiyeler Mart’ta Meclis’e gelecek! Masada 3 farklı senaryo var

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi artışının Mart ayında Meclis’e sunulması bekleniyor. Masada üç farklı zam senaryosu var. Buna göre ikramiyelerin net 2 bin lira olarak uygulandığı esas alınarak yapılan hesaplamalara göre yüzde 50 artış olursa 3 bin lira, yüzde 100 artış olursa 4 bin lira olacak. lira, yüzde 150 artış olursa 5 bin lira olacak.

Memurlar ile SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam oranının yüzde 49,25’e çıkmasıyla asgari emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıktı. Emekli maaşlarındaki artışın ardından gözler artık bayram ikramiyelerinde.

GÖZLER EMEKLİLERE VERİLECEK FESTİVAL İkramiyelerinin Arttırılmasında

2024 yılının Emekliler Yılı ilan edilmesi ve yerel seçimlerin etkisiyle ikramiyelerin artırılacağı kulislerde tartışılırken, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da sinyalini verdi. . Işıkhan, yaptığı açıklamalarda, “Emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması talebi var, biz de bu adımları atmaya hazırız” dedi.

Vedat Işıkhan

MART AYINDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenen 8’inci Yargı Paketi ile birlikte çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısı da görüşülecek. Kanal D Ana Haber’de yayınlanan habere göre, bu torba yasaya emeklilik ikramiyesini artıracak düzenleme de eklenecek. Düzenlemenin Mart ayında madde halinde yayınlanması bekleniyor.

MASADA 3 FARKLI ARTIŞ SENARYOSU VAR

Yılda iki kez alınan bayram ikramiyelerindeki artışın yüzde 50 ile yüzde 150 arasında olması bekleniyor. Masada üç farklı senaryonun olduğu söyleniyor.

İkramiyenin hâlihazırda net 2 bin lira olarak uygulandığı dikkate alınarak yapılan hesaplamalar ve bu senaryolara göre emeklilik ikramiyesi hesaplaması şu şekilde yapılıyor:

  • Yüzde 50 zam alınırsa 3 bin
  • Yüzde 100 artışla 4 bin
  • Yüzde 150 artışla 5 bin lira

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

bayrampasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu